8 dingen die je moet weten

4.5/5

Piercingtips

Deze 8 dingen wil je weten voor je bezoek aan de piercing studio!

1. De studio dient in het bezit te zijn van een vergunning van de GGD.
Deze is te vinden op de website www.veiligpiercen.nl.
Het is ten strengste afgeraden om bij mensen thuis een piercing te laten zetten.

2. Het is belangrijk om te weten wie de piercing zet. Als je geen goed gevoel hebt bij de piercer, is het verstandig om een andere studio te kiezen. Waneer je denkt de juiste keuze te hebben gemaakt, kun je al je vragen stellen. Wees gerust, er bestaan geen ‘domme’ vragen.

3. De naald is het volgende belangrijke onderdeel. De naald dient absoluut steriel te zijn. Hoe weet je of dat het geval is? Zoals te zien is op de foto, is de naald verpakt in een papiertje. Als de naald wordt uitgepakt, scheurt het papier. Als dit niet het geval is, dan is de naald NIET steriel. In Nederland is alleen deze naald toegestaan. In andere landen zijn ook andere landen toegestaan.

4. Welke materialen worden gebruikt? Je kunt bij de piercer navragen welke materialen hij gebruikt. Titanium en bioplast zijn het meest geschikt.

5. Is de piercing steriel? Het sterilisatiezakje moet netjes dicht zijn en mag niet zijn gevouwen. De sterilisatiedatum moet duidelijk op het zakje vermeld staan. De datum geeft aan wanneer de piercing steriel is gemaakt. Vanaf deze datum is de piercing 6 maanden steriel.

6. “Doet het pijn?” Dit is een vraag die bijna iedereen ons stelt. Geen enkele piercing is geheel pijnloos, al verschilt de mate van pijn per persoon. Ga er dus van uit dat je tijdelijk wat ongemak zal ervaren.

7. Wanneer de piercing is gezet, zul je je schriftelijk of per e-mail de instructies voor de nazorg ontvangen. Het is van groot belang om deze zorgvuldig op te volgen. Eventuele vragen die je hebt over het soort kleding die je het beste kunt dragen, hoe vaak de piercing schoon gemaakt dient te worden en waarmee je dit hoort te doen zullen worden beantwoord.

8. De eerste piercing is meestal niet je eigen keuze of de mooiste en het is erg waarschijnlijk dat je deze wil verwisselen. Het sieraad mag pas verwisseld worden als deze volledig is genezen. Doe je dit eerder, dan kunnen er problemen ontstaan. Men kan goed zien wanneer een piercing volledig genezen is. Indien je hiervan niet 100% zeker bent, is het verstandig om terug te gaan naar de studio om dit na te vragen. Verwissel de eerste piercing dus niet te snel, dit geeft in vrijwel alle gevallen grote problemen.