Veelgestelde vragen

4.5/5

Veelgestelde vragen

1. Labret / Lip

1.1 Doet het pijn om labret piercing te zetten?
In het algemeen valt de pijn mee. Het blijft een beetje persoonlijk. Het is een kort prikje.

1.2 Kan ik het met een klein steentje laten zetten?
Dat kan, maar het staafje dient gedurende de eerste 3 weken lang te zijn omdat de lip zal opzwellen.

1.3 Hoe lang blijft het opgezwollen?
Dit verschilt per persoon. Ongeveer 3 tot 10 dagen.

1.4 Krijg ik last van mijn tandvlees?
Die kans bestaat, maar dit verschilt per persoon en is afhankelijk van de plaats van de piercing. Dit is te verhelpen met een Bioplast staafje.

1.5 Hoe lang duurt het genezingsproces?
De genezing duurt 6 tot 8 weken. Als je er niet te veel mee ‘speelt’ zal het sneller genezen. Als je er wel veel mee speelt, kan het 2 tot 4 weken langer duren.

1.6 Hoe lang moet ik het lange staafje dragen?
Twee tot vier weken.

1.7 Wat zijn de risico’s?
Als je het niet goed verzorgt, heb je kans dat je piercing gaat ontsteken. Als je staafje te kort is kan het ingroeien. De kans op beschadiging van tanden en tandvlees bestaat met een stalen staafje (niet met een Bioplast staafje).

1.8 Hoe moet ik het verzorgen?
Maak twee keer per dag de buitenkant schoon met Uni Cura zeep. Spoel na het eten je mond met water en zeezout (opgelost in water).

2. Tong

2.1 Doet het zetten van een tongpiercing pijn?
Het word ervaren als de minst pijnlijke piercing. Het enige nadeel van een tongpiercing is dat er in het begin veel zwelling zal plaatsvinden. De dag na het zetten van de piercing is de tong meestal twee keer zo dik als normaal. Houd hier s.v.p. rekening mee.

2.2 Hoe lang duurt het genezingsproces?
Het is de snelst genezende piercing die er is. Bij de juiste verzorging duurt de genezing ongeveer twee tot vier weken.

2.3 Wat mag ik wel en niet als ik een tongpiercing neem?
Over het algemeen kan je bijna alles doen. Maar in de periode van het genezing proces, is het beter om op de volgende dingen te letten: – Nuttig de eerste week geen melk producten. Melk maakt veel slijm aan en melkzuur in het bloed. – Na het zetten van de tongpiercing is het goed om een waterijsje te eten om de zwelling te verminderen. – Vermijd het gebruik van alcohol tijdens de eerste paar dagen. Alcohol verdunt je bloed en zorgt ervoor dat de wond minder snel geneest. Verder verschilt het per persoon. De meeste mensen kunnen gewoon eten, maar sommige zullen in het begin wel last ervaren. In dit geval is het raadzaam om rustig aan te doen.

2.4 Wat zijn de risico’s van een tongpiercing?
– Het is slecht voor je tanden en het glazuur.
– Als je een te kort staafje draagt kan de piercing ingroeien.
– Litteken vorming.
– Terugtrekken van het tandvlees.

2.5 Hoe lang moet ik het lange staafje gebruiken?
Ongeveer 3 weken. Dit verschilt per persoon. Na deze periode kan je met je piercing bon bij ons een gratis korter staafje halen.

2.6 Kan ik roken met een tongpiercing?
Ja, dat kan. Je zult echter wel je mond moeten spoelen met een (zee)zout oplossing nadat je gerookt hebt.

2.7 Kan ik zoenen?
Dat kan. Houd er rekening mee dat er ongeveer 60.000 bacterien worden uitgewisseld. Dus spoel na het zoenen goed je mond.

2.8 Hoe vaak per dag moet ik spoelen?
Na elk contact wat je met de mond maakt zul je moeten spoelen. Dat wil zeggen; na het eten, drinken, roken, zoenen etc.

2.9 Kan ik een tongpiercing nemen als ik een beugel heb?
Dit is afhankelijk van het soort beugel: – Als je een volle beugel hebt, dan is het niet aan te raden. – Als je een bovenbeugel aan de binnenkant hebt wordt het ook afgeraden . – Als je een onderbeugel aan de binnenkant hebt is het geen probleem.

2.10 Wat moet ik doen als het niet mag van mijn werkgever?
Dan kan je er altijd nog doorzichtige Acryl balletjes op zetten. Een doorzichtige piercing van Acryl of Bioplast kan ook uitkomst bieden. Als dit niet mag of kan, is het beter om geen tongpiercing te nemen.

2.11 Kan ik mijn partner oraal bevredigen?
Nee, dit kan tot ontstekingen leiden.

2.12 Kan ik er twee achter elkaar nemen?
Dit hangt van je tong af.

3. Navel

3.1 Doet een navelpiercing pijn?
Een navel piercing is heel persoonlijk, sommige mensen vinden het pijn doen, anderen niet. In het algemeen valt het reuze mee. Het is vergelijkbaar met een prik van de dokter, maar iedereen ervaart pijn op zijn eigen manier.

3.2 Hoe lang duurt de genezing?
De genezing duurt 4 tot 6 maanden. Bij mensen met een dikkere buik duurt de genezing langer, reken hierbij op een maand.

3.3 Hoe groot is de kans op ontsteking?
Dit ligt volledig aan jezelf: Als je de piercing elke dag netjes verzorgd hoort het niet te gaan ontsteken. Het dragen van strakke kleding (strakke broekken etc.) kan ook tot ontsteking leiden.

3.4 Hoe moet ik hem verzorgen?
Je krijgt van ons een gratis Nazorg Pakket waarmee je je pericing kan schoonmaken. Je dient de piercing twee keer per dag met met Uni Cura zeep schoon te maken: – Eerst je handen wassen met Uni Cura, daarna zeep aanmaken op je handen en je piercing goed heen en weer bewegen. – Vervolgens de piercing goed afspoelen zodat er geen zeepresten overblijven.

3.5 Mag ik ook Sterilon gebruiken?
Nee, Abslouut niet! Sterilon kan agressief werken op je huid. Sterilon is bedoeld om op wonden aan te brengen. Als je elke dag Sterilon op dezelfde plek op je huid aanbrengt, raakt je huid geirtiteerd en heb je meer kans op een ontsteking of een uitgedroogde huid.

3.6 Kan ik gaan zwemmen?
Nee, de eertse 6 weken mag je niet zwemmen. Daarna mag je alleen in de zee zwemmen. Als je na 6 weken toch gaat zwemmen dien je het goed schoon temaken met Uni Cura zeep.

3.7 Wat gebeurt er als ik het niet goed schoonmaak?
Dan is de kans op een ontsteking veel groter en zal de genezingstijd veel langer zijn.

3.8 Is er een kans dat mijn piercing uitgroeit?
Ja, die kans is er. Dit kan door om verschillende redenen gebeuren: – Je lichaam kan hem afstoten. – Als je op je buik slaapt kan de piercing door de druk uitgroeien. – Door te strakke kleding over de piercing te dragen. – Door overgewicht. Bij het zetten kan een piercing onder druk komen te staan waardoor hij uitgroeit.

3.9 Waardoor kan mijn piercing ontstoken of geirriteerd raken?
– Slechte verzorging.
– Het dragen van een te kort of te lang sieraad.
– Door er op te slapen.
– Ergens aan blijven hangen met je piercing.

3.10 Hoe kan ik een ontstoken navelpiercing het beste verzorgen?
Met zeezout: Je lost een klein theelepetje op in een halve liter water. Dep je piercing met een schone doek en het zeezout water gedurende ongeveer 10 minuten. Als je dit een paar dagen volhoudt komt het goed.

3.11 Wat zijn de risico’s?
Als je het niet goed verzorgt kan je een ontstekingen oplopen. Je piercing kan uitgroeien (litteken vorming). Dit zijn de ergste dingen die kunnen gebeuren met een navelpiercing.

4. Wenkbrauw

4.1 Doet het pijn om een wenkbrauw piercing te laten zetten?
Het valt mee, als we de reacties van de meeste klanten beoordelen. Het is vergelijkbaar met een prik van de dokter. Vrouwen voelen het iets meer dan mannen omdat vrouwen over het algemeen iets stevigere wenkbrauwen hebben.

4.2 Hoe lang duurt de genezing?
Rond de acht tot negen weken. Maar als je ergens aan blijft hangen, reken er dan nog een paar weken erbij.

4.3 Waarom is het staafje zo lang?
Er zijn hiervoor een paar redenen: – In het begin gaat zal je wenkbrauw een beetje opzwellen. – Je moet het goed schoon kunnen houden en het staafje heen en weer kunnen bewegen.

4.4 Hoe moet ik het verzorgen?
Twee keer per dag met Uni Cura zeep schoonmaken: – Was eerst je handen met Uni Cura, maak daarna zeep aan op je handen en beweeg je piercing goed heen en weer. – Spoel de piercing vervolgens goed af zodat er geen zeepresten overblijven.

4.5 Wat zijn de risico’s van een wenkbrauw piercing?
– Als je hem niet goed verzorgd kan je ontsteking krijgen.
– Je kan ergens aan blijven haken waardoor hij kan uitscheuren.
– Hij kan uitgroeien.

4.6 Hoe groot is de kans op een ontsteking?
Dit is iets wat je voornamelijk zelf in de hand hebt. Als je het goed verzorgt zal het niet gaan ontsteken.

4.7 Kan ik gaan zwemmen?
Niet tijdens de eerste 6 weken. Zwemmen in zeewater kan wel omdat dit water veel zout bevat.